De beste basis van elk bouwwerk

Of het nu gaat om een droomhuis of een appartementencomplex, de huisvesting van een maatschappelijke instelling of een bedrijfshal. Ze verdienen de beste constructie, de basis van elk bouwwerk. Een basis die veiligheid biedt en flexibiliteit voor nu en in de toekomst. Een constructie die naadloos past bij het ontwerp dat de architect en de opdrachtgever voor ogen staat. Met gebruik van nieuwe technologieën en aandacht voor duurzaamheid en energiezuinigheid.

Constructie Adviesbureau De Wissel levert flexibele, gedegen oplossingen voor beton-, staal en houtconstructies tegen een realistische prijs.

Diensten

Constructie ontwerpen

Het ontwerp van een constructie begint met goed luisteren naar jouw wensen. Wat vind je belangrijk en wat is het budget? Met onze creativiteit en expertise brengen we in een vroeg stadium de kritische onderdelen van een project in kaart. Eventuele consequenties van het constructief ontwerp bespreken we met andere betrokken partijen, zoals de architect, aannemer en installateur. Waar mogelijk en nodig passen we nieuwe materialen en technieken toe. Zo ben je verzekerd van een goede basis voor een economisch, gebruiksvriendelijk en duurzaam gebouw.

Bekijk de ervaring van De Wissel in de particuliere en zakelijke markt.

Constructie berekenen

Hoe groot of klein het gebouw ook is, het heeft veel te verduren. Denk aan het eigen gewicht van het gebouw en krachten van wind en sneeuw. Temperatuurverschillen die krimp of uitzetting kunnen veroorzaken. En een gebouw moet tot een bepaalde grens een brand of een aanrijding aankunnen. Daarvoor heb je gedetailleerde en complexe constructieberekeningen nodig van onder andere de fundering, verdiepingsvloeren en de kapconstructie.

De Wissel berekent vakkundig beton-, staal en houtconstructies voor woningbouw, utiliteitsbouw en verbouwingen.

Vergunningsvrij bouwen

Ook wanneer je vergunningsvrij mag bouwen, is een constructieberekening belangrijk. Als eigenaar ben jij verantwoordelijk dat je gebouw aan de wettelijke eisen voor bouwwerken voldoet. Op de eerste plaats wil je zelf natuurlijk constructief veilig wonen en werken. Bovendien wil je bij een eventuele verkoop niet aangesproken worden op verborgen gebreken. Laat je deskundig adviseren over de constructie. De kosten wegen op tegen het totale kostenplaatje.

Vraag direct een offerte aan voor een constructieberekening.

Constructie tekenen

Op basis van de constructieberekening maakt De Wissel een gedetailleerde constructietekening. Hoewel de constructie in veel gevallen niet zichtbaar is bij de ingebruikname van een gebouw, kun je niet bouwen zonder tekening van alle draagconstructies.

Een constructietekening heb je nodig bij de aanvraag van de omgevingsvergunning. Bovendien maakt zo’n tekening voor alle betrokken partijen duidelijk wat er nodig is. Dat voorkomt fouten en levert dus winst op in de uitvoering. De kans op fouten in het ontwerp en bouwfouten kunnen we, op verzoek, verder verkleinen met 3D-tekeningen. Wijzigingen in het ontwerp voeren we dan met 3D-programma’s 1 op 1 door in alle relevante onderdelen van de constructie.

We blijven niet achter de tekentafel zitten, maar gaan ook de bouwplaats op. Om een vinger aan de pols te houden of de constructieve werkzaamheden op de juiste manier worden uitgevoerd. Dat is wat wij noemen ‘constructief van aard’.

BIM

In grote(re) bouwprojecten gebruikt de bouwwereld steeds vaker BIM: Bouwwerk Informatie Model. De Wissel heeft ervaring in werken met BIM. Zo zijn opdrachtgever, architect, aannemer en installateur van alle ins en outs op de hoogte en kunnen zij gemakkelijk informatie uitwisselen.

Bestaande constructies onderzoeken

Wanneer je een gebouw wilt hergebruiken of renoveren, is het essentieel om te weten op welke belastingen de constructie van toen is ontworpen. Is de fundering berekend op een extra verdieping op het gebouw? Is de dakconstructie toereikend om zonnepanelen op te plaatsen? De Wissel brengt dit voor je in kaart. Op basis van je wensen voor een nieuwe of gewijzigde functie van het gebouw, krijg je advies over aanpassingen die nodig zijn in de dragende constructies. En natuurlijk maken we ook de benodigde constructieberekeningen en –tekeningen voor je in orde.

Bekijk enkele van onze recente projecten.

Constructieschade en gebreken inventariseren

Scheve gevels, scheuren in muren of vloeren, verzakkingen of andere gebreken? Vermoedelijke constructiefouten, trillingsschade of funderingsproblemen door waterstanden? De Wissel inventariseert constructieve gebreken of schades. Na inventarisatie ontvang je een advies over de veiligheid van de constructie, wat er nodig is om die veiligheid te herstellen of om de duurzaamheid van de constructie te beschermen.

kom in contact met De Wissel

Neem direct contact op voor bouwadvies, constructieberekeningen en constructietekeningen.